Over Ontmoeting met Wim Chielens

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

23 jan
Veurne - Sint-Jozefszaal

Ontmoeting met Wim Chielens

Een luchtige, beeldrijke en bij momenten ontroerende lezing waarin Wim de laatste twee levensjaren van Vincent Van Gogh verkent.

Dit doet hij aan de hand van een 100-tal schilderijen en biografische documenten van Van Gogh.

Wim geeft zijn persoonlijke interpretatie aan de werken en leest korte fragmenten voor uit zijn roman en uit brieven van Van Gogh.

dinsdag 23 januari 2024 van 20:00 uur tot 22:15 uur

De-droefheid-zal-blijven-duren-627x1024

"de droefheid zal blijven duren" is de titel van een roman die Wim schreef in 2019 omtrent de figuur van Vincent Van Gogh, maar deze causerie is veel meer dan een literaire lezing. Hij benadert de schilder op een heel bijzondere, persoonlijke wijze. Hij zoomt in op de laatste 70 dagen van zijn leven, die hij doorbracht in Auvers-sur-Oise, maar hij legt linken met andere periodes uit Van Goghs leven en werk.De causerie toont uiteraard veel beelden van schilderijen en hij heeft daarbij oog voor het verhaal achter het doek. Zo wordt dit programma ook een vorm van verteltheater en zelfs kunsthistorisch commentaar.

Prijzen

Info: Telefoonnummer of e-mailadres

Labels: Lezing1 sessieActiviteit